Triatlon Kapla 2018

Kapla na Kozjaku, 11.08.2018

Razdalja: 200 m plavanja, 20 km kolesarjenja in 4,0 km teka

Fotografije: Erik Rihter in arhiv ŠD Kapla na Kozjaku

Eden izmed športnih vrhuncev poletja v naši občini Podvelka (zagotovo pa tudi širše) je vsekakor triatlon na Kapli na Kozjaku, ki ga organizira istoimensko športno društvo. Čudovita narava Kozjaka in naravne danosti, ki jih ljudje tukaj izkoriščamo za razne športne aktivnosti so v triatlonu zajete v enkraten športni dogodek. Poletne temperature in prej omenjeni naravni atributi zagotavljajo enkraten dogodek za vse rekreativne športnike, da se preizkusijo v tej zanimivi športni disciplini.

Udeležba za vse nas lokalne oziroma domače rekreativne športnike je skorajda obvezna. Zbor je zmeraj na Odomovem jezeru, kjer se potrdi prijava oziroma udeležba, pripravi oprema za kolesarjenje in tek ter hkrati štarta s skokom v vodo.

Kako poteka triatlon? Najprej, kot že rečeno, skočimo v vodo in preplavamo Odomovo jezero, sledi preoblačenje in nadaljevanje s kolesom po okoliških cestah (asfaltna in makadam podlaga), vse nazaj do jezera, kjer odložimo kolesa in nadaljujemo s krožno traso teka proti centru Kaple in nazaj do jezera. Triatlon je razgiban, saj je kar veliko vzponov in spustov. Na cilju se zmeraj zbere veliko število navijačev, ki bučno pozdravijo prav vsakega tekmovalca in tako dodajo še dodatno energijo samemu dogodku.

Organizacija s strani društva je odlična in varovanje poteka tako na vodi oziroma v jezeru med plavanjem kot tudi na obeh trasah, ki ga predstavljata kolesarjenje in tek. Vse tekmovalce se nagradi s spominsko medaljo, jedačo in skupinsko fotografijo. Največja nagrada pa je tako dober občutek, ki ga daje šport, druženje in dobri ljudje zbrani ob takšni priložnosti.

Letos je bil triatlon organiziran že četrtič zapored in je prerastel v lepo tradicijo, ki jo bo ŠD Kapla na Kozjaku zagotovo uspešno peljala še naprej. Organizatorjem stojimo ob strani, jim želimo veliko poguma, vztrajnosti in zagona ter jim hkrati sporočamo, da smo ambasadorji tega triatlona.

Odomovo jezero na Kapli
Dobra organizacija je pol uspeha!
Navijači!
Kolesarjenje v klanec,…
…in spust navzdol.
Tadej pa že pridno teče proti cilju.
Voda je zakon.
Na poti proti cilju,…
Vsem udeležencem čestitke za opravljen triatlon.
Skupinska fotografija vseh udeležencev triatlona 2018, skupaj z otroci, ki so opravili svoj otroški športni program v okviru športnih uric oz. projekta rastemo s športom.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja