2. Ožbaltski tek 2018

Ožbalt ob Dravi, 14.10.2018;

Razdalja: 5 km;

Organizacija drugega Ožbaltskega teka se nam je letos prestavila v mesec oktober, ki pa se je pokazala za odlično izbiro, saj je letošnja jesen preprosto čudovita. Uvedli smo tudi nekaj sprememb in sicer je bila trasa teka samo ena v razdalji 5 km, otroškega teka pa nismo organizirali posebej, temveč so vsi otroci tekli po isti trasi kolikor so pač zmogli.

Štart je bil on 11.00 uri na asfaltnem igrišču v športnem parku Ožbalt, kjer se je najprej teklo v center Ožbalta po kolesarski poti, obrnilo na avtobusni postaji in po kolesarski poti nazaj mimo športnega parka, naprej ob Dravi vse do splavarskega pristana, kjer je bilo obračališče. Po obratu se je ponovila trasa nazaj do športnega parka, kjer se je obrnilo na parkirišču in sledil je povratek do splavarskega pristana, kjer je bil cilj teka.

Zelo veseli smo bili udeležbe osnovnošolskih otrok iz Kaple na Kozjaku in Ožbalta ob Dravi, ki so se teka udeležili v sklopu “Športnih uric”, ki jih izvajamo v okviru projekta Rastemo s športom (pod pokroviteljstvom podjetja dm in ŠD Kapla ter ŠD Ožbalt). Vsega skupaj nas je teklo 52 tekačic in tekačev (k temu je treba dodati še nekaj dojenčkov v vozičkih in mamah v spremstvu), kar je zelo lepo število. Na koncu smo se vsi skupaj zbrali na svečani razglasitvi ter kosilu v gostišču Šarman, kjer smo kot zmeraj po teku ob dobri družbi, hrani in pijači sklenili veliko novih načrtov za športne podvige v prihodnje.

 

Pred štartom 2. Ožbaltskega teka!
Začetni del trase je potekal po novi kolesarski trasi v centru Ožbalta.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja